perjantai 5. joulukuuta 2014

Miksi valitsin Islamin?

Palasin Islamiin vajaa vuosi sitten. Ennen Islamia olin kuten kaikki tavalliset teinitytöt. Elämästä ’nautittiin täysillä’ ja suomalaisille tyypillisesti viinaa virtasi. Olen huomannut, että monet ajattelevat Islamiin palaavien naisten tulevan enemmän tai vähemmän huonoista kotioloista. Minun kohdallani näin ei ole. Minulla oli täydellinen lapsuus, ihana perhe, rakastavat vanhemmat sekä paljon hyviä ystäviä. Minulla oli kaikki, mutta silti jotain puuttui. Mikä puuttui, oli tieto elämäni tarkoituksesta ja siitä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu.

Nuorempana uskoin Jumalaan ja Jeesukseen. En silti ollut varma, olivatko kaikki Raamatun tarinat vain ihmisten kirjoittamia iltasatuja vai oliko Jeesus todella ollut olemassa. En ymmärtänyt, kuka on kirjoittanut Raamatun. Onko se ihmisen kirjoittama vai Jumalan sanaa? Kasvaessani vanhemmaksi tajusin, miten vähän todisteita Jumalan olemassaololle on. Mikään ei myöskään vakuuttanut minua siitä, että Raamattu olisi Jumalan sanaa. Näin menetin siis uskoni.

Juttelin uskosta ja kuolemasta siihen aikaan paljon ystävieni ja perheenjäsenteni kanssa. Kaikilla tuntui olevan jonkinlainen käsitys siitä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Useimmat ajattelivat, että ’jotain siellä on, mutta ei voi tietää mitä’. Jotkut olivat yksinkertaisesti hyväksyneet sen, että kuoleman jälkeen ei ole yhtään mitään, kun taas muilla oli erilaisia uskomuksia ja teorioita. Mielestäni nämä kuitenkin perustuivat vain ja ainoastaan siihen, mitä he toivoivat kuoleman jälkeen tapahtuvan. Kenelläkään ei siis ollut varmaa tietoa mistään, mikä sai minut todella ahdistuneeksi.

Ajattelin kuolemaa koko ajan. Siis aivan jatkuvasti. Joka hetki, kun olin yksin, mielessäni oli vain se, että joku päivä minä kuolen. Joku päivä kuolen ja sitten minua ei enää ole! Ajatukseni, tunteeni, muistoni, mitään näistä ei enää tule olemaan olemassa! Minä katoan! Koittakaapa pienillä ihmisaivoillanne käsittää sitä, että sinua ei ole olemassa. Mahdotonta. Minä ahdistuin. Millään ei ollut enää mitään väliä. Juhliminen meni rajumpaan suuntaan, ja moraalista ei ollut tietoakaan. Miksi en tekisi kaikkea typerää, miksi en kokeilisi kaikkea mahdollista, jos kerta minulla on vain tämä yksi elämä ilman merkitystä ja joskus kuitenkin kuolen…

Mielikuvani Islamiin kääntyneistä oli sama, kuin varmasti lähestulkoon kaikilla muillakin; he ovat surullisia naisia, jotka eivät ole kelvanneet kenellekään muulle kuin jollekin kamalalle muslimimiehelle, joka on hänkin suostunut menemään heidän kanssaan naimisiin vain sillä ehdolla, että he kääntyvät muslimiksi ja alkavat kulkea rätti päässä. Näin ajattelin, ja varmasti monet voivat tähän samaistua. Ei siis käynyt pienessä mielessänikään, että minä koskaan olisin yksi heistä! Minä olen vahva ihminen, jota ei voi noin vain aivopestä uskomaan yhtään mihinkään. Olen vapaa, enkä koskaan rajoittaisi tätä vapauttani jollain huivilla!

Satuin kuitenkin saamaan tietooni, että eräs 70-luvun kuuluisa pop-tähti, Cat Stevens, oli aikoinaan kääntynyt muslimiksi. Mies. Älykäs mies. Ilman muslimipuolisoa mukana kuvioissa. Mistä ihmeestä siinä voisi olla kysymys? Katselin hänen luentojaan netistä ja tutustuin Islamin täysin uuteen puoleen. Se ei ollutkaan väkivallan uskonto. Se ei ollutkaan naisia sortava uskonto. Tunsin, kuinka sydämessäni avautui ovi, mutten vielä voinut kuvitellakaan, mihin tämä ovi lopulta johtaisi.

Katsoin samoihin aikoihin myös videon, joka oli eteeni osunut. Sen nimi oli ”Elämän tarkoitus”. Siinä eräs nuori mies selittää sitä, miten meillä kaikilla on Luoja ja näin meillä on myös tarkoitus. Tällä videolla oli todella iso vaikutus minuun. Katsoin sitä putkeen kymmeniä kertoja ja aloin tosissani pohtia.

Elämäntyylini jatkui silti samana, enkä tullut uskoon yhdessä päivässä. Jatkoin kuitenkin Islamiin palaamistarinoiden löytämistä Youtubesta. Tajusin, että tuhannet ihmiset palaavat Islamiin vuosittain ja ihan omasta tahdostaan! Katselin monien nuorten naisten tarinoita ja se, mikä minuun eniten vaikutti, oli heidän onnellisuutensa! Islam oli tuonut heille onnen! Minäkin tahdoin olla onnellinen, minäkin ansaitsin sen! Ja suurin osa heistä oli löytänyt Islamin ilman, että yhdelläkään miehellä oli osuutta asiaan. He käyttivät huivia ja olivat ylpeitä siitä! He tekivät sen omasta tahdostaan ja syynä siihen oli vain ja ainoastaan heidän uskonsa. Ei yksikään mies. He uskoivat Jumalan antaneen naisille käskyn pukeutua tietyllä tavalla, jotta heidät voisi tunnistaa muslimiksi ja jotta he voisivat olla turvassa. He puhuivat siitä, miten he kokevat itsensä vahvoiksi ja entistä enemmän feministeiksi, sillä he itse päättävät kenelle kauneutensa näyttävät. He ovat naisia, joita kukaan ei alista objektiksi tai syö katseellaan. He olivat vapaita. Ymmärsin tämän, ja ovi sydämessäni avautui vähän enemmän…

Aloin tutkia tarkemmin sitä, mistä Islamissa todella on kyse. Katsoin paljon luentoja Jumalan olemassaolosta, sillä siihen Islam perustuu. Uskoon siitä, että on olemassa yksi ja ainoa mistään riippumaton Jumala. Vähitellen silmäni avautuivat. Kaikki on liian täydellistä voidakseen olla tullut tyhjästä. Miten sattumalta tapahtuneesta räjähdyksestä voisi seurata TÄYDELLISYYTTÄ? Eikö räjähdyksestä yleensä seuraa kaaosta? Muutaman kuukauden, ja monen luentojen parissa vietetyn tunnin jälkeen tulin uskoon. Uskoin Jumalaan. Se ei silti tarkoittanut vielä, että olisin uskonut Islamiin. Mielessäni oli edelleen huono kuva tästä uskonnosta. Pidin sitä vieläkin väkivallan uskontona, joka sallii hirveitä tekoja.

Sydämessäni oli silti auennut ovi totuudenkaipuulle, enkä saanut sitä ovea enää kiinni. En voinut jättää tutkimatta loppuun, onko Islam todella oikea uskonto. Uskoin siis tällöin jo Jumalaan, joten minulle oli loogista, että jos joku on meidät luonut, Hän on antanut meille myös jonkun tarkoituksen. Ja jos meillä on jokin tarkoitus, kyllähän tämä Luoja sen meille myös kertoisi, eikä jättäisi vain yksin arvailemaan sitä.

Islamissa kuitenkin uskotaan Taivaaseen ja Helvettiin, joihin minun oli vaikea aluksi uskoa. Tuntui lapselliselta uskoa näihin käsitteisiin. Silti mielessäni kuiskutteli pieni ääni, joka toisti koko ajan samaa lausetta: ”Mitä jos… mitä jos…” Mitä jos todella onkin mahdollista tietää oman elämänsä tarkoitus? Mitä jos Helvetti todella onkin olemassa…

En siis voinut enää perääntyä. Päätin, että otan lopullisesti selvää, mistä Islamissa on kyse. Ajattelin, etten voi mitään menettääkään. Joko saan tietää elämäni tarkoituksen, tai sitten olen vain taas hitusen yleissivistyneempi.

Olin jossain vaiheessa tätä matkaani hankkinut Koraanin. Sitä oli kuitenkin vaikea ymmärtää, jos ei tiedä mistä on kyse. Kuka puhuu? Kenelle puhutaan? Ensimmäinen asia kuitenkin, jonka huomasin, oli että siellä oli kaikki samat tarinat kuin Raamatussa! Sieltä löytyi Mooses, Aabraham, jopa Jeesus! Kokonainen kappale on omistettu hänen äidilleen! Hämmennyin. Voiko todella olla, että nämä asiat, joihin jo lapsena uskoin, olivatkin totta?

Aloin katsoa videoita, jotka selittävät Koraania. Tässä vaiheessa olin jo varma, että jokin uskonto on se oikea uskonto. Kristinusko se ei voinut olla, siinä oli liikaa ristiriitoja. Tahdoin siis todisteita sille, miksi juuri Islam voisi olla oikea uskonto. Yllätyksekseni minä sain niitä. Sain todisteita. Todisteet löytyivät Koraanista, jonka uskomme olevan 100% muuttumatonta Jumalan sanaa. Koraani on 1400 vuoden ajan pysynyt samana, eikä se sisällä yhtäkään virhettä tai ristiriitaa. Se on sellaista kieltä, jota KUKAAN, vielä tänä päivänäkään ei ole voinut matkia, kirjoittaa edes kymmentä sanaa samalla tyylillä. Lisäksi se on täynnä kielellisiä, historiallisia sekä tieteellisiä ihmeitä, joita ei ole voitu tietää 600­–luvulla. Mikään muu, kuin että se todella on ilmestys Jumalalta, ei voinut selittää tätä minulle. Ovi oli nyt apposen ammollaan.

Ymmärsin vihdoin, mistä Islamissa todella on kyse, mistä tässä koko maailmassa on kyse. Jumala on luonut meidät palvelemaan Häntä. Hän on laittanut meidät tähän maailmaan testatakseen meitä. Tämä elämä määrittää sen, missä ikuisuuden tulemme viettämään. Ihmiset ovat aikojen alusta asti tienneet tarkoituksensa, mutta ovat aina jossain vaiheessa menneet väärälle polulle, joten Jumala on lähettänyt sanansaattajiaan ohjaamaan heidät takaisin oikealle polulle. Hän on myös lähettänyt ilmestyksiä, mutta ihmiset ovat ajansaatossa muutelleet niitä oman mielensä mukaan. Kaikkia muita, paitsi Koraania.

Muistan sen hetken, kun oivalsin, että minä tiedän nyt elämäni tarkoituksen. Sitä tunnetta ei voi ylittää mikään. Mikään määrä alkoholia tai huumeita ei voi saada aikaan samaa tunnetta. Usko. Tieto siitä, miksi olen täällä ja mitä minulle kuoleman jälkeen tapahtuu. Tuntui aivan käsittämättömältä, että todellakin olin vihdoin saanut vastauksia kysymyksiin, joihin luulin olevan mahdotonta niitä saada.

Sain siis vihdoin sen saman onnen, kuin ne videoiden tytöt, jota aikoinaan niin kadehdin. 
Tiedän elämäni tarkoituksen ja olen uskossa. Olen onnellinen.

Tyttö, 21

Helsinki

2 kommenttia:

  1. Rauhaa 21-vuotias tyttö,
    kiitos paljon islamiin palaamistarinasi jakamisesta. Jumala johdattakoon sinua oikealla tiellä ja kertomukseksi olkoon voimana ja mallina myös muille islamista kiinnostuneille ja elämässään uutta suuntaa etsiville.

    Täytyy sanoa, että huomioni kiinnitti toteamuksesi siitä, että islamiin palanneet naiset ovat pääosin surullisia tai huono-osaisia - tai että tällainen mielikuva itselläsi ja muilla on. Oman kokemukseni mukaan monet islamiin palanneet naiset ovat korkeasti koulutettuja ja siten ainakin päällisin puolin menestyneitä. Mielenkiintoista tässä on sekin, että yleensä korkeasti koulutetut ovat asioihin kriittisemmin suhtautuvia, joten islam siis on kestävä vaihtoehto myös kriittisten silmälasien läpi tarkasteltuna. Kuinka paljon vääriä mielikuvia islamiin liittyykään... Jumala auttakoon meitä levittämään oikeaa tietoa uskonnostamme ja elämäntavastamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salam alaykom wa rahmatullah wa barakatuh! Kiitos kommentistasi!

      Se on ihan totta, että Islamiin liittyy vaikka kuinka paljon vääriä mielikuvia.. Tarinansa jakanut on huomannut muslimina, että monet olettavat hänen ja muidenkin siskojen tulevan huonoista oloista. Tietenkään hän ei itse näin ajattele, ja on, kuten sanoitkin, asioihin kriittisesti suhtautuva ihminen itsekin.

      Juurikin tämän takia, että ihmisillä on huonoja mielikuvia Islamista ja siihen kääntyneistä ihmisistä, perustin tämän blogin ja tahdon jakaa muiden tarinoita. Harva nimittäin on kysynyt muslimilta itseltään, miksi hän on valinnut Islamin, miksi käyttää huivia ym. In sha Allah, jos ihmiset eksyvät tälle blogille, he saavat mahdollisuuden kuulla (tai lukea) heiltä itseltään, miten asiat ovat.

      JazakiAllahu khayran!

      Poista