torstai 4. joulukuuta 2014

Miten muslimiksi tullaan

Äs-säläämu 'äläikum wa rahmätullaahi wä bärakäätuhu. Ensiksi tahdon sanoa puhtaalla sydämellä, että kaikki ovat tervetulleita Islamiin. Mikään ei tee todellista uskovaista onnellisemmaksi, kuin se, että hän kuulee uudesta siskosta tai veljestä.

Kenestä voi tulla muslimi?

Kenestä vain. Monet saattavat pelätä, että jotkin seikat, kuten (monien muiden ohella) tatuoinnit, yksinhuoltajuus, villi menneisyys, tietyn maalaisuus, tiettyyn rotuun kuuluminen tai nuori ikä voisivat olla esteenä muslimiksi tulemiselle. Näin ei kuitenkaan ole. Jos uskot Islamiin ja yhteen Jumalaan, sinusta voi tulla muslimi.

Islam on koko ihmiskunnalle ja Islam yhdistää kaikenväriset, -kieliset, -rotuiset ja -maalaiset ihmiset yhdeksi perheeksi. Allah sanoo:

 "Uskovaiset ovat veljiä."
[Koraani 49:10]

Islamiin palaaminen (kutsumme sitä palaamiseksi emmekä kääntymiseksi, sillä uskomme kaikkien syntyvän muslimeina) pyyhkii kaikki synnit, jotka sitä hetkeä ennen on tehnyt. Ihminen saa siis mahdollisuuden aloittaa täysin puhtaalta pöydältä.

"Sano niille, jotka eivät usko, että jos he herkeävät epäuskostaan, annetaan heille heidän entiset tekonsa anteeksi, mutta jos lankeavat uudelleen, niin on entisen rangaistus heidän silmiensä edessä."
[Koraani 8:38] 

Sinun ei tarvitse käydä mitään kursseja voidaksesi tulla muslimiksi. Ja mikä tärkeintä, sinun ei tule viivyttää sitä! Jos uskot Islamin uskoon, sekä Jumalan ykseyteen, älä viivyttele, sillä yksikään ihminen ei voi tietää, milloin heidän aikansa koittaa.

Jos olet todella nuori, tai muuten vain pelkäät vanhempiesi tai muiden läheistesi reaktiota, älä huoli. Et tarvitse heidän suostumustaan tähän. Sinun ei myöskään tarvitse kertoa kenellekään, ennen kuin olet valmis!

Lisäksi, jos pelkäät, ettet ole valmis vielä kaikkiin muslimin velvollisuuksiin, älä huoli! Pienin askelin eteenpäin. Profeetta Muhammad (rh) sanoi: "Tämä uskonto on helppo. Kenestäkään ei tule ankaria ja tiukkoja uskonnossa ilman, että se päätyy heidän taakakseen. Suorita siis velvollisuutesi parhaasi mukaan." [Sahih al-Bukhari, merkityksen käännös]

Miten muslimiksi tullaan?

Lausumalla uskontunnustus. Sano se ensin omalla äidinkielelläsi, ja sitten arabiaksi. Suomeksi se kuuluu näin:

Todistan, ettei ole muuta palvomisen arvoista, kuin Allah. Ja todistan, että Muhammad on Hänen sanansaattajansa.

Seuraavaksi se tulee sanoa arabiaksi. Tämän sanottua sinusta tulee muslimi, jos sinulla on puhdas ja vilpitön aikomus sydämessäsi.

Äsh-hädu än lää iläähä illAllaah wa äsh-hädu ännä Muhämmädän rasuulullaah.

Tässä se vielä eroteltuina pienempiin osiin, jotta voit ymmärtää jokaisen osan merkityksen:

Äsh-hädu (todistan) än lää iläähä (ettei ole muuta palvomisen arvoista jumalaa/palvonnan kohdetta) illAllaah (kuin Allah), wa äsh-hädu (ja todistan) ännä Muhämmädän rasuulullaah (että Muhammad on Hänen sanansaattajansa).

Tämän uskontunnustuksen sanottua ihmisestä siis tulee muslimi. Pitää kuitenkin pitää mielessä, että ihminen ei ole uskontunnustuksen jälkeen muslimi jos:

1) Hän ei ymmärtänyt tai tiennyt, mitä sanoo.
2) Hän ei ollut varma, uskooko hän vai ei. 
"Uskovaisia ovat vain ne, jotka uskovat Jumalaan ja Hänen sananjulistajaansa eivätkä epäile." [Koraani 49:15]
3) Hän ei ollut vilpitön.
"eikä heille annettu muuta käskyä kuin palvella Jumalaa, olla kuuliaisia yksin Hänelle, vilpittöminä suorittaa rukoukset ja uhrata säädetyt almut, sillä tämä on oikea usko."
[Koraani 98:5]
4) Hän ei ollut totuudenmukainen. Ihminen, joka väittää uskovansa, vaikka tosi asiassa ei usko, on tekopyhä.
5) Hänellä ei ollut sydämessään rakkautta Jumalaa ja uskontoa kohtaan.
"Sano: 'Jos te rakastatte Jumalaa, niin seuratkaa minua, ja Jumala on rakastava teitä ja antava anteeksi teille syntinne, sillä Jumala on sääliväinen ja laupias'."
[Koraani 3:31]

Suositeltavaa on tehdä se jonkun todistajan läsnäollessa, mutta se ei ole pakollista. 
Jumala tietää ja Jumala kuulee.

Muista vielä se, että jos et täysin ymmärrä joitain Islamin sääntöjä tai koet, että sinulla ei ole tarpeeksi tietoa uskonnosta vielä, tämä ei ole este muslimiksi tulemiselle. Jos uskot yhteen Jumalaan ja tahdot toteuttaa elämäsi todellisen tarkoituksen, ota rohkeasti tämä askel. Pidä kuitenkin vilpitön aikomus, että aiot opiskella uskontoa ja ottaa selvää asioista, joita et ymmärrä.

2 kommenttia:

  1. MashaAllah, jazak Allah kheir! Hyvä, että jossain muistetaan sanoa myös se, että islam voi olla sinun ja Jumalan välinen asia, ennen kuin itse on valmis siitä läheisilleen kertomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wa iyaki! Tiedän, että monet viivyttelevät shahadaansa juurikin tämän takia, etteivät ole vielä valmiita kertomaan läheisilleen, ja luulevat että voivat tulla muslimiksi vasta ollessaan valmiita. Vaikka tosi asiassahan sen voi pitää itsensä ja Jumalan välisenä juuri niin kauan kuin itse haluaa. Tärkeintä on ottaa se askel, jos on jo varma uskostaan! :)

      Poista